Bach Bloesem Remedie

Mijn liefde voor de toepassing van Bach Bloesems is ontstaan vanuit mijn opleiding voor Voeding - Gezondheid & Leefwijze in 2003. Jarenlang gebruik ik deze regelmatig ter ondersteuning van mijn eigen gezin. Het is een natuurlijke eerlijke manier van het ondersteunen van processen die in ons mentale brein soms al jaren plaatsvinden.  

Waarom ik adviseer om een Bach Bloesem onder begeleiding te gebruiken

Bach Bloesems zijn te koop bij de drogisterij. In totaal zijn dit 38 soorten bloesems.

De Rescue Remedie en Rescue Night is een samengestelde zgn. "eerste hulp" druppel. Deze samenstelling is fijn bij onrust, slecht nieuws berichten en dergelijke.  De extra toevoeging van de "night" zorgt dat je minder gaat piekeren. Dat maakt dat je sneller inslaapt. Deze is overdag ook goed te gebruiken om het piekeren een halt toe te roepen. 

Deze Rescue Remedie en Rescue Night zijn bedoeld om slechts enkele dagen te gebruiken. Vergelijk het met een Paracetamol die je al snel als eerste kiest bij pijn.

Voor meer en specifieke ondersteuning raadpleeg een deskundige.  

Het verschil om onder deskundige begeleiding Bach Bloesem te gaan gebruiken is dat wij een samenstelling maken die op dit moment deze situatie ondersteunt. Als deze samenstelling, soms wel 5 bloesems, gedurende 3-4 weken gebruikt zijn, dan zijn er stappen in het proces gemaakt en zal er een nieuwe samenstelling nodig zijn.

Het proces is vergelijkbaar met een ui, je begint aan de buitenste laag en komt zo steeds verder tot de kern, jouw kern. 

Het is een methode die geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen.

 

Wilt u meer informatie of een afspraak maken vul dan onderstaand formulier in.


Casus: Moeder Saskia komt met een hulpvraag voor hun oudste zoontje Pim ( 5 jr.) . Hij is (te) lief, gevoelig, dromerig, onzeker en faalangstig. Het kind heeft het wel nodig om gezien te worden. Zijn jongere broertje Sem van 2 ½  is bijdehand. Pim laat zijn speelgoed afpakken en reageert hier verder niet op. Hij wil graag helpen en respecteert het niet dat de ander dit niet wil en dit graag  zelf wil doen. 

   Hij lijkt volgens school “laat ‘in zijn ontwikkeling en sociaal-emotioneel alleen. Zit in ‘zijn bubbel ‘, heeft weinig concentratie en last van veel prikkels.  Hij lijkt zijn ontwikkeling op school minder goed te laten zien dan thuis( faalangst?). Pim laat nu op school zien wat hij thuis al deed met 2 jaar.

We bespreken de situatie en ondersteun de moeder met advies. Verder maken we een op maat gemaakte Bach Bloesem Mix die Pim helpt

  • Zelfverzekerder te worden,( graag goed willen doen ) en minder bevestiging te vragen
  • Tevreden en minder streng voor zichzelf te zijn
  • Toelaten van andere kinderen om samen te spelen
  • In het hier-en-nu te zijn
  • Respect voor andermans gevoelens te hebben
  • Meer concentratie

Resultaat: Na 4 weken spreek ik de moeder weer. Het gaat goed met Pim en heeft sprongen gemaakt. Pim is minder dromerig en lijkt uit zijn bubbel te komen. Hoort wel als er tegen hem gesproken wordt maar slaat de inhoud onvoldoende op.  Zijn concentratie is duidelijk verbeterd, waar hij voorheen amper 1 spelletje afmaakt wil hij nu 3 spelletjes achter elkaar doen. Hij komt voor zichzelf op als zijn Sem speelgoed wil afpakken. Verder ervaart de moeder dat Pim aangeeft wat hij wil. Er ontstaat een verschuiving in zijn biologisch ritme en slaapt langer door. Doordat hij minder “in zijn bubbel zit “ontvangt hij meer prikkels die hij verwerken moet.  Saskia is zeer tevreden. Het was oma ook al opgevallen dat Pim aan het veranderen was.

Als we de huidige situatie besproken hebben wordt er getest met een biotensor (meetinstrument) en wordt er een nieuwe samenstelling voor Pim gemaakt. We zijn op de juiste weg.